Biblioteca orășenească

Biblioteca este o institutie de cultura si este un compartiment al Primariei orasului Tãlmaciu. Rolul principal al acestui compartiment este de a constitui, a organiza, a prelucra, a dezvolta si a conserva colectii de carti, publicatii, alte documente specifice si baze de date pentru a facilita utilizarea acestora în scop de informare, cercetare, educatie sau recreere.

Acest compartiment ofera cetatenilor atât servicii pentru lectura, studiu, informare si documentare la sediu cât si de împrumut la domiciliu. Aceste servicii sunt gratuite. Atributiile principale ale bibliotecarului sunt:

  • completeaza curent si retrospectiv colectiile, prin achizitii, abonamente, schimb, transfer, donatii si alte surse
  • asigura evidenta biblioteconomica primara si individuala a colectiilor si a circulatiei acestora în relatia biblioteca-utilizator-biblioteca
  • prelucreaza biblioteconomic colectiile, conform normelor tehnice de specialitate
  • elimina periodic din colectiile uzuale, cu respectarea prevederilor legale în vigoare, publicatiile care nu au circulatie catre utilizatori sau care prezinta un grad avansat de uzura fizica

Biblioteca Oraseneasca Talmaciu a fost înfiintata în anul 1953, iar la ora actuala are un numar de 13825 de volume si un numar de aproximativ 1100 de cititori.

Programul de functionare a Bibliotecii Orasenesti Talmaciu este:

Luni, Marti, Joi : 12-20
Miercuri, Vineri : 16-20

Persoana care se ocupa de acest compartiment este doamna Popescu Maria